Non plus ultra - a felülmúlhatatlan

 Apró, édes, harapni való, olyan igazi nagyanyós süti. Nagyon egyszerű elkészíteni és ahogyan a neve is mondja: felülmúlhatatlan. Az őszibarack süti mellett a vidéki lagzik másik jllegzetes süteménye. Szokták karácsonyi aprósütinek is hívni. Mindegy mikor készül, mindígy üres marad a tálca utána.

067.jpg

A tésztához: 20 dkg liszt, 1 teáskanál sütőpor, 20 dkg margarin, 5 dkg vaníliás cukor, 2 tojássárgája.

A bevonathoz: 2 tojásfehérje, 15 dkg porcukor, baracklekvár az összeragasztáshoz.

A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd beletesszük a kis kockákra vágott margarint, a tojássárgákat és a vaníliás cukrot. Összedolgozzuk, fél órára hűtőbe tesszük. A kész tésztát vékonyra nyújtjuk, kisméretű pogácsaszaggatóval köröket szúrunk ki belőle.

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.

A tojásfehérjét a porcukorral és pici citromlével habbá keverjük és minden lapocskára kis halmot rakunk belőle. Közepesen meleg sütőben (160 fok) kb 8-10 perc alatt készre sütjük.

Ha kihűlt sárgabarack lekvárral összeragasztjuk úgy, hogy a habos rész legyen kívül.

103281.jpg

Címkék: recept