Alice Csodaországban

Alice épp olyan volt, mint a többi kislány - nagy képzelőerővel megáldott, kíváncsi és kalandra éhes. Illetve csak addig volt átlagos, amíg egy szép napon olyan helyre nem került, ami egyáltalán nem hasonlított a szokványos helyekhez. A kis Alice belezuhant egy üregbe, és a gonosz szíkirálynő uralma alatt álló varázslatos világba csöppent. Ebben a világban bármi megtörténhet. Vajon valódiak azok a  lények, akikkel Alice itt találkozik?  És ha igen, hogyan fog Alice valaha is hazatalálni?

Lewis Carrol lebilincselő alkotását, az Alice Csodaországban című mesét már több, mint egy évszázada ismeri és szereti a közönség.

Alice csodálatos utazására, úgy, ahogyan azt a Kelenvölgyi Általános Iskola tanulói előadták biztosan mindenki nagyon sokáig emlékezni fog.

078.jpg

 

 

chas-d.jpgA Lewis Carrol álnév Charles Lutwidge Dodgson angol írót rejti. A matematikus, író 1832. január 27-én született az angliai Cheshire megyében.

Carroll édesapját tehetséges matematikusként ismerték, érthető volt tehát, hogy tudását tovább akarta adni fiának. Carroll később jelentős sikereket ért el a  matematika tudományában, több tudományos írása is megjelent.

Az egyetem befejezése után az Christ Churchben maradt tanárként, ám érdeklődési körébe ekkor már nemcsak a matematika tartozott. a szépirodalom foglakoztatta leginkább. A Lewis Carroll nevet a Magány című, 1856-ban írt verse kapcsán használta először.

Ugyanebben az évben érkezett Henry Liddell és családja Christ Churchbe. Carroll hamarosan összebarátkozott a csláddal, a Liddell gyerekeket is gyakran szórakoztatta fantasztikus történeteivel. A dékán egyik lánya, Alice ösztönzésére írta meg 1864-ben az Alice kalandjai a föld alatt című művét. Ezek a történetek képezték az alapját az Alice Csodaországban című könyvének, amely egy évvel később jelent meg.

Amikor az Alice Csodaorszában elsöprő sikert hozott, Carroll 1872-ben kiadta a történet folytatását Alice Tükörországban címmel. Írói és tanári munkásságt tovább folytatta, de a fényképészet és a művészetek felé is elkalandozott. A Doublats nevű szójáték megalkotása is az ő nevéhez fűződik.

 

A bemutató napjára az iskola épülete is ünnepi díszbe öltözött kívül-belül.

101.jpg

Színlap

 page.jpg

 

 A rajzpályázatra készült munkák közül néhány.163.jpg

001.jpg

page_3.jpg

 

A gyerekek és a szülők lelkesen készítették az osztálytáncokhoz a látványos kiegészítőket, dekorációkat.

 page_1.jpg

Címkék: blog, iskola