Máglyarakás
A máglyarakás az egyik legegyszerűbb sütemény, lényegében egy felturbózott kenyérpuding. Tökéletes egy tartalmas leves után második fogásnak, ráadásul az elkészítése is annyira bonyolult, mint sütni egy piskótát.
Hozzávalók:
6 db szikkadt kifli, 4 db alma, 30 g Rama, 4 db tojás, 250 g cukor, 1 db vaníliarúd, 500 ml tej, 100 g darált dió, 3 ek. rum, 5 ek. baracklekvár, mazsola
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 180°C-ra. A szikkadt kifliket vágjuk karikára. Az almákat pucoljuk meg, magozzuk ki és szeleteljük fel. A Rama Vajas Ízt olvasszuk fel, de előbb egy keveset tegyünk félre és kenjük ki vele a formát. Ha szeretnénk, a mazsolát áztassuk be a rumba.
A tojásokat válasszuk szét. A sárgákat 50 gramm cukorral és a vaníliarúd kikapart magjával keverjük habosra, majd keverjük el az olvasztott margarinnal. Ezután öntsük rá a tejet.