Melengető karácsonyi italok
Egy átdolgozott nap után nincs is jobb, mint bekuckózni a nappaliba és melengető finomságokat szürcsölnil.

Mogyorókrémes forró csokoládé pillecukorral
Hozzávalók:
1 liter tej, 5 dkg sötét, cukrozatlan kakaópor, 4 dkg cukor, 2 ek mogyorókrém, pillecukor
A tejet felforraljuk. A kakaóport és a cukrot egy bögrébe tesszük, felöntjük 1 dl forró tejjel, csomómentesre keverjük. A mogyorókrémet és a kakaós keveréket a maradék tejbe öntjük, és folyamatos kevergetés mellett újra felforraljuk. Bögrékbe töltjük, pillecukorral kínáljuk.
Mandulalikőrös forró csokoládé
Hozzávalók:
10 dkg étcsokoládé, 1 l tej, 1-1,5 dl mandulalikőr, habcsók
A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, egy lábasba öntjük. Hozzáadunk 3 dl tejet, csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a többi tejet is. Felforraljuk, majd elosztjuk 4 bögrébe, mindegyikbe töltünk egy kevés mandulalikőrt. Reszelt csokoládéval vagy habcsókkal kínáljuk.
Mézeskalácsos csokoládélikőr
Hozzávalók:
10 dkg barna cukor, 3 tojássárgája, 3 dl habtejszín, 20 dkg étcsokoládé, 2 ek mézeskalács-fűszerkeverék, 3 dl vodka, 2 dl víz
A cukrot keverjük habosra a tojássárgájával, tegyük lábosba. Fokozatosan adjuk hozzá a tejszínt, kevergetve, melegítve, de nem forralva sűrítsük be. Adjuk hozzá az apróra tört csokoládét, a mézeskalácsfűszert keverjük el benne.
Hagyjuk kihűlni, szitán szűrjük át, majd öntsük hozzá a vodkát és a vizet. A likőr alkoholtartalma kb 10 százalékos lesz. Hűtőben kb 1-1, 5 hétig áll el a tejszín miatt.