Villámgyors kakaós csiga

A kakaós csiga, eredeti nevén csokoládés tekerge gödi találmány. Egy gödi cukrászmester, bizonyos Pösch Mór készítette 33. születésnapja alkalmából barátainak, de a cukrászdába is került belőle, és a vásárlók körében osztatlan sikert aratott. Az enyém nem került cukrászdába, de a gyerekek körében osztatlan sikert aratott.

012.JPG

cats.jpg

Hozzávalók:

A tésztához: 25 dkg túró,  25 dkg sima liszt, fél dl tej, 5 evőkanál vaj, 10 dkg porcukor, csipet só, fél csomag sütőpor

A töltelékhez: 3 evőkanál olvasztott vaj, 4 púpos evőkanál porcukor, 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor    
-Kézi mixerrel a túrót és a porcukrot krémesre keverjük, fokozatosan adjuk hozzá a tejet, majd a megolvasztott vajat-Ezután már kézzel dolgozzuk bele a sütőporral és pici sóval elkevert lisztet.
-Enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát téglalap alakúra (kb. 5 mm vastagra) és az olvasztott vajjal egyenletesen lekenjük.
-A kakaós porcukor keveréket egyenletesen rászitáljuk a tésztára, feltekerjük és kb. 2 cm-es csigákat vágunk belőle.
-Sütőpapíros tepsire tesszük és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 10-11 percig sütjük.


013_2.JPG

 

Címkék: blog, recept