Rumos-mandulás palacsinta
Hozzávalók: 15 palacsinta
A mandulás krémhez: 15 dkg mandula, 1 dl tej, 15 dkg cukor, 1 dkg vaníliás cukor, 1 dl rum
A tejszínes krémhez: 2 dl tejszín, 3 tojássárgája, 10 dkg cukor, 2 dkg vaníliás cukor
Egy száraz serpenyőbe beleszórjuk az őrölt mandulát, enyhén átpirítjuk, felengedjük a tejjel és ízesítjuk a cukorral, vaníliás cukorral, rummal, majd sűrűre főzzük.
A palacsintákat megtöltjük a kész mandulakrémmelés feltekerjük . Vagy így fogyasztjuk, vagy az alábbi módon folytatjuk:
A kész palacsintákat egy kivajazott tálba rakjuk.
Egy lábasban kikeverjük a tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral, felengedjük a tejszínnel, és folyamatos kevergetés közben lassan összeforraljuk. Ráöntjük az előkészített palacsintákat és kb. 15 percre 170 fokos sütőbe tesszük sülni.