Legyél te is busó!

Farsangvasárnap és húshagyókedden igen csak hangos Mohács. Akkor tartják ugyanis a messze földön híres busójárást, amikor is a helyiek fából faragott festett maszkok mögé bújnak, kereplőkkel, kolompokkal vonulnak végig a városon, így űzik el évről évre a telet. A hagyományt követve nekünk is lehet ilyen álarcunk papírból. Csörgőt is készíthetünk mellé, amihez szintén csak papír és némi bab szükséges.

008_3.JPG

A csörgőhöz szükséges egy sajtosdoboz, amibe rakj pár szem babot és borítsd be bordó papírral. A tetejére vágj ki egy kisebb színes korongot cikcakkollóval és helyezd rá. A maszkot színezd ki, nyírd körbe ollóval és rögzítsd kevés ragasztóval a doboz tetejének a közepén. Ne felejtsd el a busó fogsorát is megrajzolni filctollal. Akár foghíjasra is.

hint-of-christmas-free-blog-background-layout-template-bright-banner.png

Az álarchoz válassz akkora papírzacskót, ami kényelmesen ráfér a viselője fejére. Az arc elemeit vágd ki színes papírokból a sablon alapján, majd ragassz fel mindent a zacskó egyik oldalára. Az orr meghajtva lesz térbeli. Vágd ki a szemeket a megfelelő helyen, illetve a száj felett is kivághatsz egy rést, hogy szellősebb legyen a maszk.

hint-of-christmas-free-blog-background-layout-template-bright-banner.png

013.JPG