Lélekmelegítő italok
forralt bor, forró csokoládé
Ki tudna ellenállni a téli forralt bor illatának? A karácsonyi időszak elképzelhetetlen finom forró alkoholos és nem alkoholos italok nélkül. Itt van egy felnőtteknek, és egy gyerekeknek.
FORRALT BOR
Hozzávalók 4 személyre
750 ml száraz vörösbör, 70 g kristálycukor, 2 db fahéjrúd, 8 szem szegfűszeg, 3 szem szegfűbors, 4 szelet citrom, 3 szem kardamon-zöld
Elkészítés:
1. A bort, a cukrot és a fűszereket fazékban melegítsük forrás előtti állapotig közepes lángon. Közben lassan kevergessük.
2. Ha felmelegítettük tegyük bele a szeletelt citromot, szükség esetén plusz prcukorral állítsuk be az ital édességét, és csészékbe öntve, forrón kínáljuk.
FERENC JÓZSEF CSOKOLÁDÉJA
Hozzávalók: 100 g tejcsokoládé, 30 g étcsokoládé, 20 g kakaópor, 15 g porcukor, 3,5 dl tej, 3.5 dl tejszín
Elkészítés:
A kakaóport a tejjel csomómentesre elkeverjük. a tejcsokoládét apróra beletördeljük és kevergetés közben az egészet felforraljuk. A teszínhez hozzáadjuk a porcukrot és kemény habbá verjük. Az étcsokoládét finomra lereszeljük.
A forró csokoládét porceláncsészékbe öntjük, nagy adag tejszínhabot ültetünk a tetejére és megszórjuk a reszelt csokoládéval.
Forrón fogysztjuk.