Lélekmelegítő italok

forralt bor, forró csokoládé

Ki tudna ellenállni a téli forralt bor illatának? A karácsonyi időszak elképzelhetetlen finom forró alkoholos és nem alkoholos italok nélkül. Itt van egy felnőtteknek, és egy gyerekeknek.

222938.jpg

FORRALT BOR

Hozzávalók 4 személyre

750 ml száraz vörösbör, 70 g kristálycukor, 2 db fahéjrúd, 8 szem szegfűszeg, 3 szem szegfűbors, 4 szelet citrom, 3 szem kardamon-zöld

Elkészítés:

1. A bort, a cukrot és a fűszereket fazékban melegítsük forrás előtti állapotig közepes lángon. Közben lassan kevergessük.

2. Ha felmelegítettük tegyük bele  a szeletelt citromot, szükség esetén plusz prcukorral állítsuk be az ital édességét, és csészékbe öntve, forrón kínáljuk.

forralt-bor-sutemeny-fuszerek.jpg

FERENC JÓZSEF CSOKOLÁDÉJA

Hozzávalók: 100 g tejcsokoládé, 30 g étcsokoládé, 20 g kakaópor, 15 g porcukor, 3,5 dl tej, 3.5 dl tejszín

Elkészítés:

A kakaóport a tejjel csomómentesre elkeverjük. a tejcsokoládét apróra beletördeljük és kevergetés közben az egészet felforraljuk. A teszínhez hozzáadjuk a porcukrot és kemény habbá verjük. Az étcsokoládét finomra lereszeljük.

A forró csokoládét porceláncsészékbe öntjük, nagy adag tejszínhabot ültetünk a tetejére és megszórjuk a reszelt csokoládéval.

Forrón fogysztjuk.

e097aa66e614113373d797981580d222.jpg