Habroló
Egyszerű, gyors, mutatós és finom.
Hozzávalók:
1 csomag konyhakész leveles tészta, vaj a formákhoz, 1 db tojás, 250 ml habtejszín, 15 g porcukor + a szóráshoz
Elkészítés:
Tekerjük ki a tésztát, és vágjuk fel 8 db, 2 cm széles csíkra. Tekerjük fel azokat egy-egy, vajjal megkent habrolóformára a képen látható módon, majd kenjük meg mindet a felvert tojással, és helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe.
Süssük aranybarnára a rolókat a 200 fokra előmelegített sütőben, azután vegyük ki, és óvatosan szedjük le a formákról. Tegyük vissza őket a tepsibe, és toljuk vissza a sütőbe további 3 percre, hogy a belsejük is ropogósra süljön. Végül vegyük ki, és hagyjuk kihűlni a rolókat.
A tejszínt verjük fel a porcukorral, kanalazzuk habzsákba és töltsük meg vele a tésztarolókat. Kevés porcukorral megszórva kínáljuk.