Csokis-mentás cupcake
A cupcake amerikai édesség. Nevét - amely szó szerint bögrés süteményt jelent - az elkészítéséhez használt mérőedényről kapta. Két részből áll: a tésztából és a tetejét borító díszes cukormázból. Leginkább egy kis tortácskához hasonlíthatjuk, amely ráadásul tányér és evőeszköz nélkül kézzel is ehető , ezért lett a szülinapi zsúrok népszerű süteménye.
Hozzávalók:
Tészta: 1 nagy tojás, 120 g liszt, 50 g vaj, 165 g cukor, 140 ml tej, 25 g cukrozatlan kakaópor, 1 kiskanál sütőpor, 1 csipet só
Cukormáz: 150 g krémsajt, 100 g vaj, 400 g porcukor, 8 csepp mentaaroma, zöld étlefesték
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 170 fokra. Szitáljuk a lisztet, a sütőport és a sót egy tálba, majd tegyük félre. Egy másik tálban habverővel keverjük össze a vajat a cukorral, amíg krémes állagú masszát nem kapunk. Keverjük bele a tojást, majd a kakaóport, és kavarjuk át jól. Tegyük bele a liszt felét, a tejet, majd a maradék lisztet és minden lépés után alaposan keverjük át a massszát. Egy muffintepsit béleljünk ki 12 muffinpapírral, és süssük meg a sütiket.
Cukormáz: Töltsük a vajat és a krémsajtot egy edénybe, és alacsony fokozaton keverjük össze. Három részletben keverjük bele a porcukrot. Ha már jól elkevertük, adjuk hozzá a mentaaromát, az ételszínezéket, és 5 percig keverjük a legmagasabb fokozaton. Töltsük habzsákba és fejük be vele a süteményt.