A teáskanna új ruhája

Van egy picike porcelán teáskannám, alig két csészényi tea fér bele, tehát tökéletesen felesleges. Csak rakosgattuk egyik polcról a másikra. Hogy mégse legyen annyira unalmas, új ruhát kapott. Így lett belőle egy szép, nagy szem eper, mert bizony május közeledtével az eperszezon feltartóztathatatlanul közeledik.

virag.jpg

teaskanna.jpg 

Elkészítés:

A kanna köntöse két, kagylómintával horgolt téglalap, amit ( mivel soha nem használjuk) rávarrtam.

A varrásnyomokat elfedik az apró, fehér virágok, amiből 5 db készült. Közepükre 1-1 sárga gyöngyöt varrtam, így még jobban hasonlít az eper virágjára.

A virágok elkészítésének leírásához kattints ide.

013_2.jpg

A levélhez 10 láncszem kell. 3 lsz sormagasítás után, (ez helyettesíti az első erh pálcát),  6 erh pálca, 2 rp. Az utolsó lsz-be 3 rp. Itt véget is ért a sor. Fordulunk, és a lsz sor másik oldalába 2 rp és 7erh pálca kerül.

A kanna tetejének fogantyúját befedő zöld kis sisak, ami itt az eper rövid szára, hasonlóan készült, mint a horgolt hóemberem orra. Annak leírását megtalálod, ha ide kattintassz.

015_2.jpg

Az indákhoz kb. 40-50 láncszem kell, mindegyik szembe egy rövidpálcát öltve szinte magától kunkorodik, tökéletes eperindákat utánozva.

Végül a kagylóminta kis lyukacskáiba elszórtan apró sárga gyöngyöket varrtam, hogy még jobban hasonlítson egy igazi eperre.