Sajtos roló

A legfinomabb sós sütemények közé tartozik a sajtos roló, amelyet kicsik és nagyok egyaránt imádni fognak. Nem tartozik a leggyorsabban elkészíthető sós sütik közé, de megéri a fáradságot, mert nagyon-nagyon finom a végeredmény. Ezzel a házi készítésű, főzött sajtkrémmel biztosan pillanatok alatt elfogy majd.

009.JPG

Hozzávalók:

1 csomag leveles tészta (500 g), 4 tojássárgája, 3 dkg liszt, só, 2 dl tej, 10 dkg szobahőmérsékletű vaj, 20 dkg reszelt trappista sajt

Elkészítés:

- A krémhez a lisztet simára keverjük a tojássárgákkal, fűszerezzük a sóval, majd hozzáadjuk a tejet és a reszelt sajtot is és alacsony hőfokon folyamatosan kevergetve sűrű krémmé főzzük. Kihűtjük a krémet.

- A kihűlt krémhez hozzáadjuk a szobahőmérsékletű vajat és kihabosítjuk a krémet.
- A kiolvadt leveles tésztát kinyújtjuk vékonyra és 2 cm széles csíkokra vágjuk, melyet rácsavarunk a roló formára. 
 
-  A tésztát sütőpapíros tepsire tesszük, lekenjük a felvert tojással és előmelegített, sütőben aranybarnára sütjük. A megsült tésztát levesszük a formáról és hűlni hagyjuk.
-  A krémet beletesszük egy habzsákba (vagy egy zacskóba, melynek sarkát kivágjuk) és belenyomjuk elosztva minden rolóba.
- Végül a rolók végeit belemártjuk a reszelt sajtba.

 Jó étvágyat!

011.JPG

 

013.JPG

 

Címkék: blog, recept