Horgolt bikini felső kislányoknak

A bikini történetében az  igazi áttörés  71 évvel ezelőtt, 1946.-ban következett. Egy Louis Réard nevű francia úriember, aki eredetileg autómérnökként dolgozott, átvette a családi csipkeverő üzemet és támadt egy ötlete: „Ha szabadon hagyjuk a nők köldökét, annak olyan hatása lesz, mint a bombának!” Az addigi fürdőruházat helyett kitalálta bikinit, s mivel tényleg hitt annak bombasztikus hatásában, kevéssé stílszerűen az atomrobbantásokról elhíresült Bikini-szigetekről nevezte el a ruhadarabot.
 
A bikini kezdetben hatalmas vihart kavart. Sokan erkölcstelennek, botrányosnak találták, de aki mégis felvette, annak attól kezdve férfiak százai hevertek a lábai előtt. Még az 1950-es években is többször megpróbálták betiltani a bikinit Európa szerte, a legtöbb katolikus országban, mivel erkölcstelennek tartották. Végül a gyártók egy botrányos reklámkampánnyal vágtak vissza, 1957-ben Brigitte Bardot strandolás közben bikinit viselt a Cannes Filmfesztivál idején. A fotó bejárta az egész világot, nem sokkal utána a hollywoodi sztárok is, mint Marilyn Monroe és Esther Williams is követték a példáját.

93c0abb8-9ae2-4596-ac5c-6099339be349.jpg

Kislánynak bikini felsőt horgolni nem nagy dolog főleg, ha aztán az egész nyaralás alatt ez lesz a kedvenc darabja. Kivéve, amikor a vízben van és amikor csúszdázik.

025.JPG

A felső alapjául szolgáló minta itt látható. A különbség csak annyi, hogy a középső virág szirmai nem hurkokból vannak, hanem három egyszerre befejezett kétráhajtásos pálcából.

Ahhoz, hogy a két háromszöget össze tudjuk horgolni és még nézzen is ki valahogy, csak a háromszög tetején lévő 3 pikót kell meghorgolni.

Ha elkészült a két háromszög, hagyományos módon összehorgoljuk a két részt a háromszög aljánál kb 3 cm magasan.

A hát megkötőjét úgy alakítjuk ki, hogy horgolunk 70 lsz-t, majd ezt folytatva rövidpálcákkal végighorgoljuk a bikini felső alját, végül megint horgolunk 70 lsz-t.

A nyak megkötőjét egyszerűen a háromszög csúcsához, a legfelső pikóhoz kapcsoljuk, itt is 70-70 lsz-t horgolunk.

a975ab0afe3bac8d8b09224b1afe3053.jpg

 

page_3.jpg

042_1.JPG

Címkék: blog, horgolás