Horgolt nyuszi girland

Ezek az aranyos kis horgolt nyuszik tojást ugyan nem tojnak, de bizonyosan a gyerekek kedvenceivé válnak.

Egy történet szerint a gyermekek örömére Eostra , a tavasz keleti istennőjének kísérője egy nyuszi volt, aki egy jó gyermek láttán színes tojásokat rakott le maga után. Mivel a tojások különböző helyre kerültek, ezeket a gyerekeknek kellett megkeresniük a fűben vagy a bokrok aljában.Egy másik legenda szerint a nyúl eredetileg Eostra egyik galambja volt, akit az istennő büntetésből változtatott nyúllá.  Mivel tojásrakó képességét megőrizte, köszönetképpen díszes tojásokat ajándékozott Eostra-nak. Ezzel már meg is van a húsvéti nyuszit tojásrakó képességének eredete.

042.JPG

Elkészítés:

Először a nyuszi testét készítjük el. Körkörösen haladunk. Minden kört kúszószemmel zárunk. Minden sor elején 1 lsz a sormagasítás.

1. varázskörbe 6 rp

2. kör: minden szembe 2 rp (12)

3. kör: 1 rp az első szembe, 2 rp a második szembe - körben ezt ismételve (18)

4. kör: 1 rp az első szembe, 1 rp a második szembe, 2 rp a harmadik szembe - körben ezt ismételve (24)

kúszószemmel zárjuk a kört

Most elkészítjük a nyuszi fejét:

1 lsz, 1 félpálca + 1 2rhp ugyanabba a szembe, 2 2rhp ugyanabba a szembe, mégegyszer 2 2rhp ugyanabba a szembe, 1 2rhp + 1 félpálca ugyanabba a szembe, 1 lsz, majd rövidpálcákkal körbehorgoljuk a nyuszi testét, egészen az első 2rhp-ig.

Innen készítjük a füleket:

5lsz, 1 félpálca a tűtől számított második szembe, majd 1 1rhp a következő 3 szembe. Kúszószemmel kapcsoljuk a fület a harmadik 2rhp tetejébe, majd készítünk egy második fület is az előzőek alapján. Kúszószemmel kapcsoljuk a fület a hatodik 2rhp tetejébe. 1-1 kúszószem a következő két szembe, majd befejezzük a munkát.

048.JPG

 

laura_maxell_love_the_blue_bird_671.jpg

Címkék: blog, horgolás