Méteres kalács

A méteres kalács egy olyan ízletes sütemény, amelyet akár ünnepek alkalmával is el lehet készíteni. A finom, puha tészta és a krémesen édes puncs puding, egyszerűen ellenállhatatlan finomságot alkot, amelyet mindenkinek ajánlott elkészítenie.

013_1.JPG

Hozzávalók: 4 tojás, 25 dkg porcukor, 10 evőkanál víz, 7 evőkanál olvasztott vaj, 25 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 2 evőkanál kakaó

A krémhez: 2 cs. puncsízű pudingpor, 8dl tej, 25 dkg margarin, 20 dkg porcukor

A mázhoz: 10 dkg ét tortabevonó, 2 kávéskanál étolaj

A tojások sárgáját jól kikeverjük a porcukorral, majd apránként hozzáadjuk a meleg vizet és az olvasztott vajat, a liszttel előzőleg elkevert sütőport, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét.

A masszát kétfelé osztjuk, az egyik felébe még két evőkanál kakaót és egy evőkanál meleg vizet keverünk.

Két nagy kikent őzgerincforma közül az egyikbe a sárga, a másikba a barna tésztát öntjük, és előmelegített forró sütőbe toljuk.

Amikor a tészta megsült deszkára borítjuk, és ha kihűlt, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.

A krémhez simára keverjük a pudingport a tejjel, felfőzzük, kihűtjük, majd a cukorral felhabosított margarinnal össszekeverjük. A krémmel egy barna szelet tésztához egy sárgát ragsztunk, majd újra krém, barna tészta, krém, sárga tészta és így tovább.

Az így összeállított kalácsot csokoládéval bevonjuk, hűtőszekrénybe tesszük.

Másnap igazán összeérett, ekkor ferdén szeleteljük, és máris kínálhatjuk a szép tarka süteményt.

018.JPG

 

Címkék: blog, recept