Dekupázsolt dobozka zserbógolyóval

A gyerekek óvodájában kedves hagyomány, hogy minden évben december elején adventi vásárt rendeznek az óvónők és a szülők által készített ajándékokból. Erre az alakomra készült ez a három dobozka. Aki vásárolt belőle jól járt, mivel a dobozkák finom csokimázas zserbógolyókat rejtettek.

090.JPG

 

083.JPG

Azt, hogy hogyan kell a dekupázsolást elvégezni, egy korábbi bejegyzésben már leírtam, de itt van emlékeztetőül, ha valaki még most ismerkedne ezzel a technikával.

1. Tisztítsuk meg a használni kívánt tárgyat és alapozzuk le akrillfestékkel.

2. Vágjuk ki a használni kívánt mintát a szalvétából és válasszuk le a legfelső színes réteget, mert csak ezt fogjuk felhasználni.

3. Ha az alapozó festék megszáradt, kenjük be dekupázsragasztóval azt a részt, ahová a minta kerül.

4. Helyezzük a szalvétát a ragasztóval bevont felületre és óvatosan simítsuk rá. Tartósabb az eredmány, ha a szalvéta felületét is bevonjuk dekupázsragasztóval.

5. Végül, ha megszáradt a ragasztó kenjük be az egész felületet lakkal. Ez szebbé és tartósabbá teszi a munkánkat.

Száradás után a dobozkák aljára és a fedél peremére hópaszta került, végül egy csinos kis szalaggal díszítettem a derekukat.

079.JPG

Annak, aki szereti a zserbó izvilágát itt van a könnyen és gyorsan elkészíthető zserbógolyó receptje.

Elkészítés:

10 dkg darált háztartási keksz, 10 dkg darált dió, 2 csapott evőkanál cukor, 5 dkg aszalt sárgabarack, kb. 4 evőkanál sárgabaracklekvár

A csokimázhoz: 10 dkg étcsokoládé, 2 teáskanál olaj

1. Összekeverjük a darált kekszet a darált dióval és a porcukorral, valamint az apró darabokra vágott aszalt sárgabarackkal, majd hozzáadjuk a 4 evőkanál lekvárt és összekeverjük/összenyomkodjuk, amíg össze nem áll. Ha szükséges, akkor még adjunk hozzá annyi lekvárt, hogy jól összeálljon/összetapadjon, de ne ragadjon! Majd 13 grammos kis golyókat formázunk, melyeket beteszünk a hűtőbe kb. 20 percre.

2. A mázhoz a csokit vízgőz felett megolvasztjuk, simára keverjük az olajjal, majd megmártogatjuk benne a golyókat, melyeket sütőpapíros tálcára helyezünk. Tegyük be a hűtőbe legalább 1 órára,  hogy megdermedjen a máz.