Poirot bajsza és a könyvjelző

Sophie Hannah igazán nagy kihívást jelentő új esettel lepte meg tavaly a világ leghíresebb belgáját. A számos népszerű lélektani krimi szerzőjét, Agatha Christie unokája, Mathew Prichard kérte fel, hogy írja meg a világhírű Hercule Poirot legújabb esetét. Sophie Hannah, aki Agatha Christie nagy rajongója, boldogan fogadta el a lehetőséget és vette elő régi, dédelgetett ötletét.

Új könyvhöz, új könyvjelző dukál. Természetesen Poirot stílusában. Agatha Christie rajongóknak kötelező!

003_2.JPG

A nyomozás egy igazi szállodai rejtéllyel kezdődik: 1929 februárjában holtan találnak három embert az előkelő Bloxham Szállóban. Az özvegy, a hajadon és az úriember – Mrs. Harriet Sippel, Miss Ida Gransbury és Mr. Richard Negus – egyedül, saját szobájában fekszik a földön, megmérgezve, temetési pózba igazítva, szájában egy-egy mandzsettagombbal. A fiatal és szépreményű Edward Catchpool, Poirot ideiglenes lakótársa rövid nyomozás után kénytelen szerénységgel sosem vádolható, ám vitathatatlanul kiváló detektív barátjához fordulni segítségért. Már csak azért is, mert maga Poirot is eltökélte, hogy közreműködik a nyomozásban – márpedig, ha ő akar valamit, az úgy is történik… A zöld szemű, bajuszos belga furcsa módon érzelmi okokból kívánja nyomon követni a monogramos gyilkosságok ügyét: meggyőződése ugyanis, hogy a fiatal cselédlány, Mademoiselle Jennie, aki váratlanul megszólította őt kedvenc kávéházában, majd rejtélyesen eltűnt, tud valamit a Bloxham három halottjának meggyilkolásáról. Már csak meg kellene találni őt… Vagy: megfejteni a Bloxham-ügyet. Minél inkább előrehalad azonban a nyomozás, annál furcsább, múltbeli és sötét tragédiákhoz jut el a két barát, míg végül a szálak összefutnak a már megszokott, a kötetet záró összejövetelen, ahol Poirot előáll a megoldással…

006_1.JPG

Elkészítés:

Az alap elkészítése különbözik a már korábban bemutatott sarokkönyvjelző alapjától. 

Egy 16X16 cm-es négyzetet hajtogass meg az alábbi módon.

3.png

A pirossal jelölt részeket vágd le ollóval.

5.png

Az így kapott forma két kis fülecskéje közül az egyiket kend be ragasztóval, majd hajtsd egymásra, és már kész is van a könyvjelző alapja.

4.png

Erre az alapra már csak egy fekete papírból kivágott bajuszformát kell ragasztani.

images2c4ckeo5.jpg

 

mustache-template-printable-gogj2lck.jpg

 

001.JPG