Mackószőnyeg

A vadászházak medvebőreinek mintájára készített szőrmemaci komoly darabnak tűnik, ami azért ne riasszon el senkit az elkészítésétől, mert ez valóban csak a látszat. Puska helyett tűt és ollót ragadtam és szelídebb módszerrel, vadászat nélkül költöztettem be a medvebundát a gyerekszobába.

kep_041.jpg

Elkészíteni nem nehéz, némi rajztudás kell hozzá, hogy a szabásmintát fel tudjuk nagyítani, műszőrme, filc, vatelin a fej kitöméséhez, és nem árt, ha van otthon egy jó kis varrógép is. A siker garantált gyerekek és felnőttek körében egyaránt.

 

mackoszonyeg.jpg

A méretezési rajz alapján készítsünk szabásmintát és szabjuk ki a medve elemeit. Szőrméből a testet 1x, a fejet 2x, a füleket 4x, filcből a testet 1x, az orrot 1x és a nyelvet 1x .

Színt színre fordítva varrjuk össze a fejet úgy, hogy a nyelv belül van. Kis rést hagyva fordítsuk ki, tömjük ki vatelinnel. Fércelőöltésekkel varrjuk körbe az orrot, húzzuk össze, és tömjük ki. Öltögessük a mackófejre a nyelv fölé.

Jelöljük a szemek helyét, majd mutató és nagyujjunkkal csípjük össze a fejet ezeken a pontokon,  és vastag cérnával oda-vissza öltve húzzuk össze.  Így alakul ki az orrnyereg, varrjuk fel a szemeket.

Színt színre fordítva varrjuk össze a füleket, fordítsuk ki, majd varrjuk a fejtetőre.

A testeket fektessük egymásra, varrjuk körbe, rést hagyva fordítsuk ki. Fekete fonallal egyenes öltésekkel jelöljük a karmok helyét. Végül varrjuk a fejet a két mellső mancs közé.

012_4.JPG

Címkék: blog, gyerekeknek